LIVEBLOG Super Bowl LVIII: de Chiefs komen wéér terug en winnen tweede titel op rij | Flashscore.nl (2024)

Welkom bij Flashscore's liveblog voor Super Bowl LVIII. Om 00.30 uur trapt de Super Bowl, met de Kansas City Chiefs als thuisteam en San Francisco 49ers als uitploeg, af in Allegiant Stadium, Las Vegas. Vanaf 22.30 uur houden wij alles rondom het megaspektakel strak in de gaten, waardoor jij niks hoeft te missen van dit fenomeen.

EINDSTAND:San Francisco 49ers @ Kansas City Chiefs: 22-25 (OT)

05.09 uur - De Super Bowl-titel van de Chiefs is een bijzondere: voor het eerst in 20 jaar is het een gelukt om de titel te prolongeren. De laatste keer dat dit lukte was voor de Patriots, die de Super Bowl in 2003 en 2004 wonnen.

05.04 uur - Patrick Mahomes is voor de derde keer in zijn carrière uitverkozen tot Super Bowl MVP.

04.48 uur - DE KANSAS CITY CHIEFS DOEN HET!Patrick Mahomes dirigeerde de Chiefs met grote precisie over het veld en bracht de Chiefs dichter- en dichterbij, tot het niet meer anders kon. Mecole Hardman vond ruimte aan de rechterkant van het veld, Mahomes vond Hardman, Hardman vond de end zone, en Kansas City vond de weg naar de nieuwe dynastie.

04.46 uur - TOUCHDOWN! DE KANSAS CITY CHIEFS HEBBEN DE SUPER BOWL GEWONNEN!

04.34 uur - SCORE -De 49ers pakken de eerste voorsprong in overtime middels Jake Moody's derde field goal. Het verschil is drie punten met 7:22 op de klok: 22-19. De Chiefs hebben genoeg aan een field goal om de wedstrijd verder te verlengen en een touchdown om de Super Bowl te winnen. Worden de Chiefs gestopt, is het game over.

04.30 uur - BLESSURE -George Kittle keert terug in de wedstrijd, kort na de kleedkamer in te worden geholpen.

04.26 uur - BLESSURE -George Kittle wordt naar de kleedkamer geëscorteerd wegens een schouderblessure. Een potentieel flinke aderlating voor de 49ers.

04.24 uur -De 49ers ontsnappen! Even leek San Francisco de bal in te moeten leveren, maar een 'holding'-penalty houdt de drive in leven!

04.21 uur -BIJNA EEN INTERCEPTIE! Purdy gooit de bal naar Deebo Samuel, maar ziet de bal bijna onderschept worden. Kleine hartaanval voor San Francisco om overtime mee te beginnen.

04.19 uur -De 49ers winnen de toss, maar we krijgen het debuut van de nieuwe overtime-regel. De 49ers krijgen als eerste de bal, maar zelfs met een touchdown krijgen de Chiefs de bal sowieso nog een keer terug.

04.16 uur: EINDE VIERDE KWART (19-19)

04.14 uur - SCORE - De Chiefs vinden de gelijkmaker! Met slechts zes seconden op de klok kozen Andy Reid en Patrick Mahomes voor de field goal en overtime in de Super Bowl. Met de stand op 19-19 gaan we voor de tweede keer in Super Bowl-historie overtime in!

04.05 uur - SCORE -De 49ers pakken de late voorsprong! De drive stokt op Kansas City's 35-yardlijn, maar 53 yards was genoeg voor Jake Moody om drie punten te pakken voor de 'Niners': 19-16!

03.56 uur -5:46 op de klok, de teams staan gelijk op 16 punten, twee time-outs elk. Wie wint deze wedstrijd?

03.51 uur - SCORE -We staan weer gelijk! De Chiefs marcheerden het veld over en geraakten binnen ogenblikken op kruipafstand van de end zone. De drive stokte echter en Kansas City moest genoeg nemen met een field goal. 16-16!

03.40 uur - TOUCHDOWN!Brock Purdy vindt Jauan Jennings tijdens San Francisco's eerste bezoek aan de red zone en zet de 49ers weer op voorsprong. Het verschil blijft echter slechts 3 punten, want Jake Moody mist het extra punt! 16-13.

03.33 uur - EINDE DERDE KWART (10-13)

03.27 uur - BLESSURE - De wedstrijd wordt een blessure time-out ingeholpen door een blessure voor Jon Feliciano, RG van de 49ers. Hij gaat de medische tent in aan de zijlijn met een ogenschijnlijke armblessure.

03.24 uur - TOUCHDOWN!Mahomes' Chiefs vinden voor het eerst deze wedstrijd de end zone en het is Marquez Valdes-Scantling die onbevreesd en onaangeraakt de bal vangt. Zijn eerste bal van de wedstrijd is de touchdown die de Chiefs de leiding oplevert!

03.22 uur - En daar is de tiende punt van de wedstrijd EN EEN FUMBLE! De Chiefs nemen de bal over op San Francisco's 16-yardlijn!

03.16 uur - Ook bijna een jaarlijkse traditie: de Super Bowl-streaker. Deze wordt snel bij de lurven gegrepen door de beveiliging. We gaan door!

03.14 uur - SCORE - En wéér wordt het record van langste field goal in Super Bowl-historie gevestigd! Ditmaal is het Harrison Butker die van 57 yards raak schiet.10-6!

03.06 uur - De Chiefs en 49ers delen wederom punts uit, de bal ligt in de handen van Patrick Mahomes.

02.51 uur -De 49ers pakken het cadeautje niet uit, maar zetten de Chiefs wel vast binnen hun eigen 2-yardlijn. Special teams matter!

02.48 uur - RAMPZALIGE START VOOR DE CHIEFS! Een fumble, heroverd door de Chiefs, om mee te beginnen en een interceptie van Patrick Mahomes om mee te eindigen. De 49ers nemen over op de Chiefs' 44-yardlijn.

02.44 uur - BEGIN DERDE KWART (10-3)

02.40 uur - De achterstand van de Chiefs is allesbehalve een doodzonde: in elk van hun laatste twee gewonnen Super Bowls stonden ze minstens 10 punten achter. In 2020 draaiden de Chiefs het tegen de 49ers om na een achterstand van 10 punten en wonnen ze met 31-20.

02.13 uur -Het football moet even plaatsmaken voor de entertainment met de Half Time Show van Usher en zijn "mystery guests". Het spel wordt met een halfuur hervat!

02.12 UUR: EINDE TWEEDE KWART (10-3)

02.09 uur - SCORE -De Kansas City Chiefs staan op het scorebord! Een beloftevolle drive van de Chiefs strandt in de red zone, wat Harrison Butker de uitgelezen mogelijkheid gaf om de Chiefs met slechts 20 seconden te gaan in de eerste helft binnen één score te zetten. Butker was, zoals vaak, loepzuiver: 10-3!

01.49 uur - TOUCHDOWN -WAT EEN PLAY! Brock Purdy lanceert de bal zijdelings naar Jauan Jennings, die de bal weer terug de andere kant op gooit naar Christian McCaffrey. Perfecte blocks van de 49ers geeft CMC een vrije doorgang richting de end zone: 10-0 49ers!

01.48 uur - Dom, dommer, domst. LaJarius Sneed geeft Brandon Aiyuk een klap op z'n helm na de play en geeft San Francisco een gratis first down.

01.42 uur - De Chiefs kunnen wederom niks uithalen in de offense en leveren de bal zonder first down weer in. De defense van de 49ers is in topvorm begonnen aan de Super Bowl.

01.39 uur - BLESSURE - Een bizarre blessure voor de 49ers: LB Dre Greenlaw blesseert zichzelf terwijl hij het veld op wil sprinten voor de 49ers' defensieve drive. Greenlaw is op een golfkar naar de kleedkamer gereden en is een TWIJFELGEVAL voor de rest van de wedstrijd met een achillesblessure.

01.32 uur -De 49ers kunnen niks uitrichten met de geboden kans en leveren de bal direct weer in bij de Chiefs, die even de bal leken te verliezen tijdens de punt return maar 'gewoon' mogen aantreden met Patrick Mahomes.

01.30 uur - Een bijzonder moment tussen Travis Kelce en Andy Reid aan de zijlijn: Kelce was woest na Pacheco's fumble en reageerde dit af op Reid. Bizarre beelden uit Las Vegas.

01.26 uur -FUMBLE! Isiah Pacheco krijgt de eerste bal na de bom van Mahomes en verliest de bal, net als McCaffrey eerder in de wedstrijd! De 49ers krijgen de bal terug!

01.25 uur -EEN BOM VAN MAHOMES! Net na het pakken van de eerste first down vond Mahomes Mecole Hardman voor 53 yards! Uit het niets staat Kansas City in de red zone.

01.19 uur - SCORE - De eerste punten staan op het bord en komen op naam van 49ers-kicker Jake Moody. Twee pogingen van Brock Purdy om de end zoner te vinden slaagden niet, waardoor de 'Niners' zich moesten wenden tot hun kicker. Moody stelt niet teleur, zet het NFL-record voor de langste field goal in Super Bowl-historie (55 yards) en opent de score na ruim een kwartier spelen: 3-0 49ers.

01.14 uur: EIND EERSTE KWART (0-0)

01.12 uur - Het eerste kwart nadert haar eind en eindelijk komt er meer offense tot leven: Brock Purdy vindt achtereenvolgend Chris Conley en Ray-Ray McCloud voor 18 en 19 yards. De 49ers mogen aanvangen vanaf de Chiefs' 39-yardlijn.

01.05 uur - De 49ers' defense begint explosief en heeft na twee Chiefs-drives nog nauwelijks yards weggeven. Een nieuwe third-and-out werd geforceerd door onder meer een sack van Chase Young. De bal gaat weer naar de 49ers.

00.58 uur - Een rampzalige drive van de 49ers eindigt met een punt. San Francisco pakte drie penalty's en stond op een gegeven moent zelfs op 2-and-27.

00.49 uur - De Chiefs scoorden met hun eerste balbezit in hun laatste acht duels, maar slagen er niet in een first down te pakken. Ze komen 4 yards te kort en leveren de bal weer in bij de 49ers, die mogen aantreden vanaf hun eigen 25-yardlijn.

00.44 uur - FUMBLE! Kersvers OPOY Christian McCaffrey verslikt zich tijdens een rush en verliest de bal! George Karlaftis is er als de kippen bij en neemt de bal over: Chiefs ball!

00.43 uur - Ook de Flashscore-volgers hebben gesproken: met een verschil van één stem zijn de Kansas City Chiefs jullie favoriet om de Super Bowl te winnen!

00.42 uur:Fullback Kyle Juszczyk opent de Super Bowl met een hurdle en pakt zodoende liefst 18 yards en een first down. Dat is een athletische fullback.

00.40 uur - AFTRAP! Super Bowl LVIII is onderweg!

00.34 uur -De Chiefs hebben de toss gewonnen en hebben ervoor gekozen om de aftrap aan de tegenstander te laten. De Chiefs ontvangen de bal aan het begin van de tweede helft. We zijn bijna onderweg!

00.28 uur - Het volkslied werd dit jaar verzorgd door countrygrootheid Reba McEntire, en werd wederom vergezeld door een weggepikt traantje. Ditmaal kon Chris Jones zich niet inhouden.

00.23 uur - Met de aftrap slechts luttele minuten verwijderd is het zo enkel nog tijd voor het nationale volkslied van de Verenigde Staten, en dan mogen we ons officieel klaarmaken voor de aftrap van de 58e Super Bowl!

00.19 uur - En hier komen de regerend kampioenen: kunnen de Chiefs hun dynastie vestigen? Of beter gevraagd: "How 'bout those Chieeeeeeeeefs?"

00.18 uur - De 49ers maken hun entree op het veld, zoals altijd met de bekende boombox. Winnen de 'Niners' hun eerste Super Bowl sinds 1995?

00.12 uur - Ook de ster van de Half Time Show heeft zich gemeld, maar nog zonder zijn 'surprise guests'. Wie neemt Usher tijdens de thee mee het podium op?

00.07 uur:Een mooi statistiekje zo kort voor de aftrap: de Chiefs beginnen als underdog aan de Super Bowl, evenals de laatste keer dat ze hem wonnen. De bookmakers hebben de Chiefs staan als underdog met 3,5 punt, vorig jaar gingen ze de Super Bowl in als underdog met 1,5 punt. De underdogs wonnen de laatste drie Super Bowls op rij - hoe zullen de Chiefs zich hiertegen verhouden?

00.05 uur: Met geen halfuur te gaan een herinnering aan eenieder om er vooral van te gaan genieten. Na vanavond is er geen football meer te zien tot augustus. Het belooft een absoluut spektakelstuk te worden met twee kwalitatief uitstekende teams aan beide zijden van de bal.

23.57 uur - Ook de NFL-crew van Flashscore doet een duit in het zakje wat betreft voorspellingen.

Paul: 27-20 Chiefs. Ik leer van mijn fouten en wed in grote wedstrijden niet meer tegen Patrick Mahomes. De 49ers mogen de favorieten zijn, ik was deze play-offs bij lange na niet altijd even onder de indruk van ze. Ik verwacht dat Andy Reid, Patrick Mahomes en de Chiefs hun dynastie hebben neergezet.

Klaas-Jan: 31-23 Chiefs.Het zou me verbazen als de Chiefs vanavond ingeven.

23.53 uur - Er wordt vanavond op meerdere manieren geschiedenis geschreven, en umpire Terry Killens is dit al gelukt. Killens, één van de officials van vanavond, is de eerste persoon ooit die zowel als speler als official in een Super Bowl stond. Killens stond in 2000 al eens in een Super Bowl met de Tennessee Titans en staat nu dus aan de aftrap als umpire. Een bijzonder stukje geschiedenis in Las Vegas!

23.42 uur - Als het aan Patrick Mahomes ligt, is het lot van de Chiefs na Super Bowl LVIII duidelijk. In een interview met ESPN geeft Mahomes een duidelijk antwoord op wat hij denkt dat de Chiefs zullen zijn ná de wedstrijd.

"Een dynastie."

23.33 uur - De Chiefs en 49ers zijn elkaar de laatste jaren niet vaak tegengekomen. Oktober 2022 markeert de laatste keer dat de twee ploegen de strijd met elkaar aangingen: de Chiefs wonnen destijds ruim met 23-44 van de 49ers, die toen nog Jimmy Garroppolo 'under center' hadden staan. Super Bowl LIV was de wedstrijd daarvoor en ook die wonnen de Chiefs, toen met 31-20 na een flinke comeback.

23.30 uur - Patrick Mahomes heeft zijn mannen toegesproken met een aantal treffende woorden. De Chiefs zijn er klaar voor.

Nog een uur te gaan!

23.19 uur - Voor de allerlaatste keer dit seizoen zijn de lijstjes van inactieve spelers vrijgegeven. De Chiefs hebben Kadarius Toney, Justyn Ross, La'Mical Perine, B.J. Thompson, Ekow Boye-Doe en Darius Harris buiten de wedstrijdselectie gelaten. Dat betekent dat RB Jerick McKinnon actief is voor de grote finale.

Bij de 49ers missen Brandon Allen, Ronnie Bell, Samuel Womack III, Jalen Graham, Matt Pryor, Alex Barrett en T.Y. McGill de Super Bowl.

23.12 uur -Ook de grootste bijrolspeelster van de avond is aanwezig: Taylor Swift is al druk in gesprek met NFL-commissaris Roger Goodell. Zou Roger de over of under hebben gekozen voor het aantal keren dat Taylor in beeld wordt genomen?

22.39 uur - Patrick Mahomes kent Allegiant Stadium goed: de stadionbewoners van de Las Vegas Raiders zijn divisierivalen van Mahomes in de AFC West. Van de vier duels die Mahomes in Las Vegas speelde won hij ze alle vier en waren de Chiefs goed voor 138 punten, gemiddeld 34,5 per duel.

20.42 uur - En ook de "thuisploeg" is aangekomen: de Kansas City Chiefs treden aan voor hun titelprolongatie.

20.23 uur - De eerste gladiatoren hebben hun stappen in de arena gezet: de San Francisco 49ers zijn aangekomen in Allegiant Stadium

18.40 uur - Wie er nog niet klaar voor is, krijgt deze officiële hype-up video's van de teams mee. Beide teams hebben alles te bewezen, waarmee het recept voor vanavond duidelijk mag zijn: vuurwerk.

16.55 uur - Kadarius Toney zal zondagnacht niet aan de aftrap van Super Bowl LVIII verschijnen, zo meldt Adam Schefter van ESPN. De wide receiver van de Chiefs, die niet in de blessurerapportages van de Chiefs stond, verscheen al sinds het duel in week 15 tegen de Patriots niet meer op het veld. Lees meer...

16.30 uur - Nog acht uurtjes aftellen en dan gaat de volgende Super Bowl van start. Voorbereid aan de aftrap verschijnen? Lees je dan in met onze voorbeschouwingen artikelen.

Super Bowl LVIII preview: bouwen de Chiefs hun dynastie of nemen de 49ers over?

Laatste blessuregevallen voor Super Bowl LVIII bekend: Chiefs zonder All-Pro Thuney

130.000 ton avocado's, tickets van 77 duizend dollar: de gekste Super Bowl-feiten

Bescheiden Purdy en zelfverzekerde Mahomes staan tegenover elkaar in Super Bowl

LIVEBLOG Super Bowl LVIII: de Chiefs komen wéér terug en winnen tweede titel op rij | Flashscore.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 6450

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.